Home Environment LEED Gold Certified WE3 show off their skin at Silicon Beach

LEED Gold Certified WE3 show off their skin at Silicon Beach


In West Los Angeles’s rapidly growing area called “Silicon Beach,” the local architecture firm SPF: architects recently completed WE3 at Water’s Edge, a 160,000 square foot creative workspace with a striking perforated facade inspired by a light game on the water. This unique design protects the interior from unwanted solar energy. Certified LEED Gold, the six-story structure is optimized for energy saving and low resource consumption, from the integration of insulated windows and windows that can operate on each floor to the use of building materials locally sourced and recycled. The newly completed workspace is the third and final building on the 6.5-acre commercial campus previously included in the Playa Vista Specific Plan.

Continue reading below

Our featured video

Designed to attract top-level tech and creative talent, including Google, Yahoo and YouTube, WE3 prioritizes flexibility, Workplace health and views about Baldwin Hills and the Pacific. To gracefully complement the campus’s existing buildings and maximize the buildable area of ​​the lot, the sleek office building spans 400 feet along the east edge of the property and framing a new public yard. WE3 consists of four parking floors – two of which are hidden underground to accommodate a total of 600 cars – as well as four floors of open work spaces, each with an area of ​​approximately 40,000 square feet and a floor height of 15. the set.

Related: Perkins Eastman’s WELL Platinum Chicago office puts employee health a priority

aisle towards high office building
Spanned roof over a glass office building

In addition to creating a “floating” skin that visually brightens the building’s mass, the architects have exposed the concrete superstructure to achieve the WE3’s modern and minimalistic aesthetic. . All circulation is located on the outside to promote outdoor interaction and stay healthy. Residents can also enjoy one Rattan garden on the rooftop with a wind-break rooftop can be used for impromptu meetings.

stairs from the parking floor to the ground floor
office garage entrance

Zoltan E. Pali, FAIA, SPF: founder and principal design, said: “The goal is to create a clean and simple building, complete both practically and symbolically for ants. structure of the place. “From an urbanization perspective, this plan simultaneously manages to maximize both the visibility and the feasible density.”

+ SPF: architects

Picture via SPF: architects

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments