Home Environment Non-toppling martial arts in Vietnam are roofed with rice husks

Non-toppling martial arts in Vietnam are roofed with rice husks


Energy efficiency, Japanese design and emphasis on low impact site are incorporated at DOJO Saigon, a new judo gym filled with light at Ho Chi Minh City. Designed by a Southeast Asian design firm Architect T3, the building has a unique, international character thanks to the design of traditional Japanese dojo and is located in the garden of an old French villa in the largest and populous city in Vietnam. . Sustainability principles guided the design from the very beginning, from the careful construction site announced by considering the use of passive solar energy and conserving existing trees to the use of double glazing and Insulated roof with rice husks for low energy consumption.

Continue reading below

Our featured video

Completed this year, DOJO Saigon is an extension of an existing mansion that houses new changing rooms, office space, and co-working areas for judo practitioners. The direction of the main traffic flow through the existing building, the new building dojo Also carefully placed to minimize site impact and optimize reach of natural light. All existing trees are kept intact; Conserved mature trees not only provide shade for the building, but also help manage storm water runoff, a major problem in flood-prone areas.

Related: Central sustainable park with declared energy trees for Ho Chi Minh City

judo practitioner
judo practitioner

To keep the cool air from leaking out of the building, the architects installed fully insulated walls as well as double glazing for all openings. The roof is insulated with rice husks, an affordable and eco-friendly material locally sourced.

fan on white ceiling with wooden beams
roof with rice husks

Last but not least, considering the period of dynamism and change in which we all live, the project has been designed to be removable (main structures, floors, walls, tatami…) To give the client the option of moving the entire building to another in case of need, ”added the architects. “Combining the above ideas about sustainability principles, the beauty of Judo practice, and the innovative and functional design make it ultimately a meaningful project on a very competitive budget. “

+ Architect T3

Photography by Hiroyuki Oki through T3 Architects

dojo glass door opens to courtyard

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments