Home Environment Oregon State University building on a reclaimed mine targeting zero net energy

Oregon State University building on a reclaimed mine targeting zero net energy


Based in Seattle Partner SRG announced the design for Edward J. Ray Hall, a new building of the Oregon State University Cascades Campus with ambitious net energy goals in Bend, Oregon. Designed to demonstrate OSU-Cascades’s commitment to sustainability, Edward J. Ray Hall will serve as a scalable and adaptable prototype for future buildings, beyond its goal of Net energy, will be built from volume wood sourced in the region to small carbon emissions. The 50,000-square-foot building will be the first campus structure to feature a 46-acre reclaimed pumice quarry that the university acquired for future expansion.

Continue reading below

Our featured video

Built primarily with wood inside and out, Edward J. Ray Hall will provide a warm and friendly environment for a new student hub and learning facilities for Science, Technology, and Engineering. , Arts and Math (STEAM). Cedar native to the Sustainable Northwest will cover low carbon and locally sourced varieties mass wood structure; Indoor cedar will be exposed and supplemented by additional wood surfaces. Large pieces of glass will flood the interior with natural light and enhance the visual connection between the bulk wood building and the outdoor forest.

Related: The Oregon Duck hits a home run with Jane Sanders über-green Stadium

Draw people walking and cycling through the massive cedar building
construction of wooden high-rise buildings

“The building was conceived through a prototyping process focused on defining a new type of academic environment that would support a variety of educational activities and functions, foster interdisciplinary collaboration and demonstrate merit. equal and sustainable society, ”explained the architects. “This concept uses centralized, flexible core technology in combination with modules grid to organize various types of activity-based space derived from project goals and objectives. “

Interior render twice as high with wooden walls and ceilings and a wall of glass
drawing people sitting on blue and gray benches doing school assignments

Oriented east to west for optimal solar conditions, Edward J. Ray Hall will be located on top of the steep east belt of the reclaimed pumice quarry and offer panoramic views of the western campus in the future and the mountains further away. Solar power panels will cover the building’s wide roof, extending it to help shield the interior from unwanted solar energy; Vertical shading devices also help minimize glare indoors.

+ Partner SRG

Image via SRG Partnership

Bulk wood texture render in snow scene

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments