Home Environment Pirelli 39 is targeted by LEED to have a vertical carbon-absorbing forest...

Pirelli 39 is targeted by LEED to have a vertical carbon-absorbing forest in Milan


Diller Scofidio + Renfro and Stefano Boeri Architects won an international competition to recreate Milan’s Porta Nuova Gioia area with the sustainable renovation and expansion of the Pirelli 39 tower. Authorized by real estate investment fund company COIMA SGR, mixed project It will not only breathe new life into the region with the creation of more than 5,000 jobs, but are also designed to meet high sustainability standards and meet LEED Platinum, WELL Gold and WiredScore certifications. The project will include one vertical forest – a skyscraper surrounded by 1,700 square meters of vegetation – at the top are solar panels and capable of generating 9 tons of oxygen and absorbing 14 tons of carbon dioxide per year.

Continue reading below

Our featured video

Developed as part of urban regeneration projects will include Pirelli 35 and Gioia 20, project Pirelli 39 occupying a strategic position between Central Station and Scalo Farini. Instead of demolishing the problematic Pirelli 39 tower and starting over, the architects decided to renovate the entire building to meet modern office building standards and goals. durable high performance.

Related: France’s first vertical forest will add a “hectare of forest” to the Paris skyline

Draw a bike path near the tree tower

The renovated Pirelli 39 tower will be paired with a wooden framed residential tower planted with interesting seasonal vegetation on multiple floors. The dense landscape is expected to function as a forest of 10,000 square meters. The tower will also be located on the same 2,770 square meter photovoltaic panels is expected to generate 85% of the building’s energy needs.

render of the greenhouse curving next to the botanical tower

The final feature of the mixed project is the Bridge building, where there will be event space, meeting and wellness and biodiversity areas. Greenhouse. The greenhouse will be a dedicated laboratory that will serve as an extension of the Biblioteca degli Alberi (Plant Library), a popular park and botanical garden. The overall level of carbon dioxide emissions during the project activities is in line with the EU’s 2050 goals.

+ Diller Scofidio + Renfro

+ Stefano Boeri Architects

Photos via Diller Scofidio + Renfro and Stefano Boeri Architetti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments