Home Environment Studio Gang transformed the coal mill into a student union targeted by...

Studio Gang transformed the coal mill into a student union targeted by LEED with Silver


Riverside revitalization and sustainable adaptive reuse combine at Beloit College Powerhouse, one Studio Gang– Student associations designed with a focus on entertainment and health. Completed last year, the award-winning Powerhouse project included a complete overhaul of the Blackhawk Generating Station – a collection of historic buildings built in the early 20th century along the Rock River – as well as additional a new field house. The design pays homage to the architectural heritage of the original structures while introducing modern amenities and energy-saving technologies, including energy-harnessing radiant panels and panels. volume from the Rock River.

Continue reading below

Our featured video

Located next to the Beloit College campus near the city center, the 120,000-square-meter Powerhouse features a fitness center and entertainment gym, an eight-lane competition pool, indoor lawn and three lanes. Suspended, 175-meter long road that loops around all parts of the building and offers various landscape views. The Student Association Also includes a cafe, student lounge, club room, conference center, 164-seat auditorium and plenty of space for chat, collaboration and learning. A new pedestrian bridge and public lift connects the hilltop university campus with the Powerhouse and adjacent riverside roads and parks.

There was someone standing on the grass in the house.

To meet Silver LEED as standard, the architects installed high-performance insulation into historic parts of the building and added a system of radiators and panels that took energy from the river water to power the system. Powerhouse heating and cooling systems. The energy-efficient outdoor air system ensures the highest air quality and comfort indoors. The new field house is encased in a polycarbonate facade that allows diffused light in while providing advanced insulation.

Indoor eight-lane swimming pool with one person ready to dive into the water.

Related: University of Toronto Scarborough Learning Center to welcome nature indoors

“Design retains the architectural features and industrial equipment from the original structures at the same time incorporating lasting lively gathering spaces and practices encourage students to mingle with each other and the larger Beloit community, ”said the architects.

Studio Gang

Photo © Tom Harris

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments